Kobiler için müşteri takip programı

Doğru müşteri takip programının KOBİ’lere sunduğu 3 büyük katkı

Dijitalleşme büyük ölçekli işletmeler için olduğu kadar Kobiler için de oldukça önemli bir süreçtir. İş süreçlerinin daha etkin yürütülebilmesi için dijital çağa ayak uydurmak bir zorunluluk haline gelmiştir.

CRM programı (Customer Relationship Management Program) ya da müşteri takip programı dijitalleşme anlamında Kobilere büyük avantajlar sağlar.

İşletmelerin mevcut ya da potansiyel müşterileriyle olan iletişimlerini verimli ve etkin biçimde organize etmelerine olanak sağlayan CRM sistemi kârlılığı da önemli ölçüde artırır. Ürün odaklı yönetim anlayışının yerini müşteri odaklı yönetime bıraktığı bu dönemde CRM yazılımlarından destek almak akıllıca bir çözüm olur.

Klasik Excel tabloları üzerinden müşteri takibi yapmak ekonomik bir çözüm gibi görünse de ciddi oranda vakit kaybına yol açtığından uzun vadede kârlılığı da etkiler. Doğru müşteri takip sistemi üzerinizdeki yükü hafifletir.

Minimum CRM, satış ve müşteri ilişkilerini yönetme konusunda gereken tüm özellikleri kullanıcı dostu tasarımla Kobilere sunar. Minimum CRM müşteri takip programı sayesinde müşteri ve ürün bilgilerini, satış aktivitelerini ve raporlamaları tek ekran üzerinden yönetebilirsiniz.

İşletmeler Açısından CRM programının Önemi

Klasik tablolama yöntemleri günümüz koşullarında işletmelerin iş yükünü artıran uygulamalardır. Müşterilerini dinlemek, ihtiyaçlarını anlamak ve analiz etmek, etkili bir iletişim ağı oluşturmak isteyen işletmelerin mutlaka bir CRM programı kullanması gerekir.
Müşteri takip programı tüm saha ve müşteri iletişimi tek bir sistem üzerinden yönetilebilir. İşletme bu sistem sayesinde satış ve pazarlama stratejilerini, yeni müşteri kazanma ve elindeki müşterileri koruma yöntemlerini, kampanya süreçlerini doğru verilerle hızlı biçimde organize edebilir.

müşteri takip programı ile ilerleyin

CRM sistemi özellikle satış ve pazarlama departmanında çalışanların zamandan tasarruf etmelerine yardımcı olur. Müşterilerinizin satın alma davranışlarını kolayca gözlemleme imkanına sahip olursunuz. Satış ekibinizin performansını analiz etmek açısından da avantaj elde edersiniz.

Minimum CRM yazılımı müşteri yönetim sistemi üzerinden çeşitli kampanya ve fırsatlar oluşturabilir, bu sayede mevcut müşterilerinizin ilgisini çekebilir ya da yeni müşteriler kazanabilirsiniz. CRM yazılımları dijitalleşmeye ayak uydurmayı tercih eden işletmelerin büyümelerine büyük katkı sağlar.

Doğru bir müşteri takip programının Kobiler açısından 3 önemli getirisi vardır. Bunları şu şekilde açıklayabiliriz:

1. Etkili Bir Satış Süreci Oluşturmak

CRM yazılımlarının en önemli amacı işletmelerin etkili bir satış süreci oluşturmalarına yardımcı olmaktır. Satış süreçlerinize ve işletme yapınıza uygun müşteri takip sistemi uygulamalarıyla mevcut ve potansiyel müşterilerinizle kuracağınız tüm etkileşimleri tek bir platform üzerinden yönetebilirsiniz.

İşletmenize özel olarak oluşturabileceğiniz satış şablonları sayesinde müşteri taleplerine kısa yoldan ve etkili biçimde yanıt verebilirsiniz. Kapsamlı CRM özelliklerinden faydalanarak satışlarınızı artımanız da mümkündür.
Minimum CRM’de bulunan sürükle bırak özelliğinden faydalanarak satış fırsatlarınızı satış süreci tablosunda etkin biçimde yönetebilirsiniz. Bu sayede gelirinizi de artırabilirsiniz. Oluşturduğunuz fırsatların satış süreci aşamalarını, tablo üzerinde kolayca takip etmeniz mümkün olur.

Fırsatlarınızı çeşitli kriterlere göre gruplandırabilir, gösterge paneli üzerinden satış değerlerini analiz etme imkanı yakalayabilirsiniz. Minimum CRM programı sayesinde etkili bir satış sürecine imza atmak ve satış yönetiminde fark yaratan kararlar almak mümkündür.

Minimum CRM ile maksimum deneyime adım atın

Bulut tabanlı Minimum CRM ile satış süreçlerinizi uçtan uca yönetin. Üstelik 100 kullanıcıya kadar tamamen ÜCRETSİZ.

2. Müşteri Takip Programı ile Verimliliği Artırmak

Müşteri yönetimi ve satış takibinde verimliliği yakalamanın en zahmetsiz yolu doğru bir CRM yazılımı kullanmaktan geçer. Bu uygulama ihtiyacınız olan tüm bilgilere tek panel üzerinden ulaşmanıza olanak tanır.

Ürün, satış ve müşteri bilgilerinin tek merkezde toplanması ile verimli bir yönetim oluşturabilirsiniz. Minimum CRM’nin sunduğu online müşteri takip programı sayesinde satış ekibinizin müşterilerinizle ilgili her türlü bilgiye istedikleri an, istedikleri yerden ulaşmaları mümkün hale gelir.

Böylelikle vakit kaybının önüne geçilir ve satış süreci verimli biçimde takip edilir. İş yaptığınız firma ve kişi bilgilerini kolayca yönetebilir, satış ve pazarlama stratejilerinizi kontrol ederek bu alana da yön verebilirsiniz. Minimum CRM, müşteri yönetim sistemi panelinde yer alan raporlar sekmesinden süreçlerinizin verimliliğini ölçme imkânı elde edersiniz.

müşteri takip programı ile yüksek verim

Artı ve eksi yönleriniz ölçülebilir hale geldiğinden stratejilerinizi müşteri beklentilerini karşılayacak şekilde yönlendirmeniz de mümkün hale gelir. Panel üzerinden müşterilere özel aktiviteler düzenlenebilir ve geri dönüş oranları takip edilebilir. Belli bir müşteri grubuna özel fırsatlar hazırlamak da mümkündür.

Bu fırsatları birkaç basit adımla müşterilerinize iletebilirsiniz. Böylece satış süreçlerinde hareketlilik sağlayabilirsiniz. Yeni müşterilere ulaşıp çapraz satış imkânından da faydalanabilirsiniz.
Minimum CRM müşteri yönetim panelinde tüm müşterilerinizi liste halinde görüntüleyebilirsiniz. Kişi listesi üzerinde toplu işlem yapmak size avantaj ve zaman kazandırır. Aynı şekilde iş ortağınız olan firmaları da listeleyebilir, toplu halde iletişim kurabilirsiniz.

3. Veriye Dayalı Kararlarla Verimliliğinizi Artırın

İş verimliliğini artırmak için zaman zaman önemli adımlar atmanız gerekebilir. Bu adımları atarken çeşitli verilerden yardım almanız önemlidir. Doğru bir müşteri takip programı kullanarak saha verimliliğinizi ve satış performansınızı analiz edebilme imkânı yakalarsınız.

İstekleriniz doğrultusunda şekillenen grafik raporlar yardımıyla hem iş yöntemleriniz hem de ekibinizle ilgili detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz. Müşterilerin satın alma eğilimleri de raporlar yardımıyla izlenebilir. Böylelikle farklı stratejiler geliştirilebilir, müşterilere özel teklifler oluşturulabilir.

Veriye dayanan kararlar sayesinde satışlarınızı olumlu yönde etkileyebilir, verimliliğinizi ve gelirinizi artırabilirsiniz. Tüm müşteri ilişkileri ve satış yönetimi süreçlerinin verimli ve kolay idare edilebilmesi için Minimum CRM çözümlerinden faydalanabilirsiniz.

Minimum CRM ile maksimum deneyime adım atın

Bulut tabanlı Minimum CRM ile satış süreçlerinizi uçtan uca yönetin. Üstelik 100 kullanıcıya kadar tamamen ÜCRETSİZ.

4. Operasyonları Optimize Etmek

B2B yani “İşletmeden İşletmeye” iş modelini benimseyen firmaların müşteri takip yazılımı kullanarak iş süreçlerini kontrol altında tutmaları önemli bir ihtiyaçtır. Tüm operasyonel süreçlerin optimize edilmesi zaman tasarrufunun yanı sıra gelir artırımında da etkilidir. CRM programları müşteri ve firma bilgilerini kolayca erişilecek şekilde düzenler. Bu bilgilere tek panel üzerinden zahmetsizce ulaşabilirsiniz. Minimum CRM ile firmanıza ait e-posta, web sitesi ve sosyal medya hesaplarını tek elden yönetme imkanı elde edersiniz.

Minimum CRM müşteri takip programı ile e-posta entegrasyonu için fazladan masraf yapmanıza gerek kalmaz. Gelişmiş Minimum CRM programı sayesinde bu hizmetten de faydalanabilirsiniz. E-posta entegrasyonu sayesinde tüm maillerinize ve müşteri bilgilerine kolayca ulaşabilirsiniz.

müşteri takip programı ile optimizasyon

Müşteri yazışmaları, istek ve şikayetler, bilgiler tek panel üzerinden takip edilebilir. Aktivite tablosu firmalara işlerini dinamik biçimde yönetmesine imkanı verir. Ekibinizi motive etmek ve harekete geçmelerini sağlamak istiyorsanız onlara sistem üzerinden satış odaklı aktiviteler atayabilirsiniz.

Minimum CRM ile ekibinizi etkili biçimde yönetebilir, performans analizi yapabilir, sahadaki her türlü gelişmeden haberdar olabilirsiniz. Etkili bir müşteri takip programı kullanıcılarına özel alan tanımlama ve görünüm tercihleri sunar. Bu imkandan faydalanarak sistemi iş koşullarınıza uygun biçimde düzenleyebilirsiniz. Minimum CRM programını kullanarak tablo ve listelerinizi özelleştirme fırsatı yakalarsınız.
CRM yazılımı yardımıyla daha iyi pazarlama kampanyaları üretmek de mümkündür. İşletmeniz için hangi pazarlama yöntemlerinin getirisinin daha fazla olduğunu ölçme imkanı elde edebilirsiniz. Stratejilerinizi bu doğrultuda planlayabilir, yeni müşterilere ulaşmanızı kolaylaştıracak adımlar atabilirsiniz.

Üstelik online müşteri takip programı sayesinde bunu dilediğiniz zaman dilediğiniz yerden yönetebilirsiniz. İşletmenizin dijitalleşen dünyaya ayak uydurmasını ve müşteri yönetimi süreçlerinin verimli biçimde yönetilmesini istiyorsanız Minimum CRM çözümlerinden faydalanabilirsiniz.

Minimum CRM ile maksimum deneyime adım atın

Bulut tabanlı Minimum CRM ile satış süreçlerinizi uçtan uca yönetin. Üstelik 100 kullanıcıya kadar tamamen ÜCRETSİZ.

İlgili Makaleler

E-Bültenimize Hemen Kaydolun

Satış ve müşteri ilişkileri yönetiminde en kapsamlı içeriğe ulaşmak için bültenimize kaydolun.

E-bültene abone olarak Minimum CRM'in Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.
Minimum CRM yeni özellikler ve kampanyalar hakkında size bilgilendirme mesajları gönderebilir.