CRM yönetimi E-Posta ayarları

 

CRM yönetiminde E-Posta Ayarları

Bir CRM sisteminin en önemli özelliklerinden biri iletişimi destekleyebiliyor olmasıdır. CRM yönetiminde mMinimum CRM’in CRM yönetimi E-Posta adresinizle Minimum CRM ile eşleşmesini yaparak, e-postalarınızı takip edebilir ve arayüzünüzü bütün E-Posta sağlayıcılarıyla tam olarak senkronize edebilmenizi sağlar. Ayrıca CRM yönetimindeki bu özellik, kişisel “isim@minimumCRM.com” E-Posta adresinizi kullanarak yazışmalarınızı kolayca Minimum CRM’e kopyalamanıza imkan tanır. E-Posta sağlayıcısı bağımsız olarak, bu adresi BCC olarak eklemeniz yeterlidir; sonucunda giden tüm E-Postalarınızı Minimum CRM’de görüp, E-Posta adresinin bağlı olduğu firma veya kişi bilgisine ulaşabilirsiniz.

Ayrıca dilediğiniz yazışmalar, E-Posta adresinin kayıtlı olduğu firma veya kişi kartına otomatik olarak kaydedilir. Böylelikle tüm yazışmalarınızı zaman kaybına uğramadan tek bir arayüz üzerinden yapabilirsiniz.

Ayrıca E-Posta adresi sisteminizde olan müşterilerinizle yaptığınız görüşmeleri ilgili fırsatlarla eşleştirip satış süreçlerinizdeki iletişimi yakından takip edebilirsiniz.

E-Posta sağlayıcınızın bilgilerini ve gerekli port çıkışlarını gerekli alanlara girdikten sonra E-Posta hesabınızı güvenle Minimum CRM üzerinde de kullanabilirsiniz.

CRM yönetiminde tüm modüllerde kendi iş akışlarınıza uygun özel alanlar ekleyerek Minimum CRM’i ihtiyaçlarınıza göre şekillendirebilir ve böylece verimliliğinizi artırabilirsiniz.

Ayarlar içinde yer alan Özel Alan Ekle seçeneğine geldiğinizde aşağıda mevcut modüllerinize daha önce eklediğiniz özel alanları inceleyebilirsiniz. Burada ilgili özel alanı revize edebilir veya iş akışlarınızla uyumluluğunu yitirdiyse kaldırabilirsiniz.

Yeni bir özel alan tanımlamak istediğinizde Özel Alan Ekle butonuna tıklayarak gelen form aracılığıyla özel alan oluşturabilirsiniz.

CRM yönetimi Özel Alan

İlk etapta oluşturacağınız özel alanın adını girmeniz gerekmektedir.

İsim alanının altında yer alan menüden özel alanın ekleneceği modülü seçebilirsiniz.

Son olarak ilgili ikona tıklayarak oluşturmakta olduğunuz özel alanın tipini seçebilirsiniz. Aşağıda alan tiplerinin kısa açıklama ve örnek kullanımlarını bulabilirsiniz.

Metin: Özel alan açıklama veya not kısmı olarak kullanılacaktır, alana serbest bir şekilde yazı girişi yapılacaktır. Örnek: Ürün Açıklaması

Sayısal: Özel alana sayı girişi yapılacaktır. Örnek: minimum sipariş adeti

Para: Özel alan parasal cinste bir girişi temsil edecektir. Örnek: Navlun bedeli

Çoklu Seçim: Özel alan sayesinde, kullanıcı liste halinde eklediğiniz seçenekleri çoklu olarak alanla ilişkilendirebilecektir. Örnek: İlgili ürününüz için muadil ürünler listesinden uygun iki rakip ürün eşleştirmesi.

Tekli Seçim: Özel alan sayesinde, kullanıcı liste halinde eklediğiniz seçeneklerden birini alanla ilişkilendirebilecektir. Örnek: Firma yapısı; Perakendeci, Dağıtıcı, Showroom, vb

Kullanıcı: İlgili kayıt için birden çok kullanıcınızı yönlendirmek için bu tip özel alanı kullanabilirsiniz. Örnek: Aktiviteyi beraber takip edebilmesi için ek bir kullanıcı alanı.

Kuruluş: İlgili kaydı bir müşteri adayı veya müşterinizle ilişkilendirmek için bu tip özel alanı kullanabilirsiniz. Örnek: Bir ürün için ideal müşterinin önerilmesi.

Kişi: İlgili kaydı bir kişi ile ilişkilendirmek için bu tip özel alanı kullanabilirsiniz. Örnek: Bir fırsat için bir müşterinizin nihai karar vericisi pozisyonunda olan bir kontağınız.

Telefon: Modüle ek bir telefon numarası tanımlamak için bu tip özel alanı kullanabilirsiniz. Örnek: Bir ürününüz için üreticinin destek hattı numarası

Tarih: Modüle ek bir tarih alanı oluşturmak için bu tip özel alanı kullanabilirsiniz. Örnek: Bir ürününüz için raf ömrünün belirtilmesi.

 

Kullanıcı yönetimi üzerinde çalışanlarınızın yetki seviyelerini belirleyebilir, sisteme yeni kullanıcılar ekleyebilir ve kullanım durumu hakkında detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz.

Toplam kullanıcı hesabı sayınız
Kullanılmakta olan kullanıcı hesabı sayınız
Kullanılmayan kullanıcı hesabı sayınız

Bu ekranda yer almaktadır. Bununla birlikte aboneliğinizin süresi hakkında bilgilendirme ve yeni kullanıcı hesabı satın alma işlemleri de yine bu ekrandan gerçekleştirilmektedir.

Kullanıcı ekle butonu yardımıyla yeni kullanıcıları Minimum CRM uygulamanıza davet edebilirsiniz.

CRM kurulumu Kullanıcı Yönetimi

Minimum CRM yönetiminde en önemli kısımlardan biri de yukarıda yer almakta olan Yetkilendirme Profili kısmında mevcut kullanıcıları iş yapınız ve tercihlerinize göre uygun bir gruba sürükle bırak yardımıyla kolayca tanımlayabilmenizdir. Bu tablonun sağ üstünde yer alan Yetkilendirme Ayarları butonu sayesinde yetki profili gruplarının kapsamlarını belirleyebilirsiniz. Böylece hangi grubun, sistemde hangi verileri oluşturabileceğini, görebileceğini, güncelleyebileceğini ve silebileceğini belirlemiş olursunuz. Böylece CRM ayarını tamamlarken kullanıcıların yetkilerinden de emin olursunuz.

Minimum CRM Maksimum DeneyimSiz de Minimum CRM ile maksimum deneyime adım atın

Hemen Ücretsiz Başla Demo Talebi

E-Bültenimize Hemen Kaydolun

Satış ve müşteri ilişkileri yönetiminde en kapsamlı içeriğe ulaşmak için bültenimize kaydolun.

E-bültene abone olarak Minimum CRM'in Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.
Minimum CRM yeni özellikler ve kampanyalar hakkında size bilgilendirme mesajları gönderebilir.