“CRM yazılımları şirketinizin müşteri ilişkileri yönetimini dijital olarak yapabilmesini sağlayan uygulamalardır. CRM programı veya CRM sistemi olarak da adlandırılırlar.

Müşteri verilerinizi dijital ortamda tutmaktan öte başarılı CRM yazılımları; satışa yönelik aktiviteler, sunulan teklifler, satılan veya önerilen ürünlere ait detaylar, fiyatlar ve kontak kişiler gibi önemli verilerin tek bir merkezden yönetilmesine imkan sunan ve aynı zamanda etkin bir raporlama sistemiyle satış ve ekip performanslarının takibine olanak tanıyan uygulamalardır.

Doğru kullanıldığında CRM yazılımı, şirketinizin satışlarını ve müşteri memnuniyetini artıran stratejilerin belirlenmesi, ayrıca bu stratejilere bağlı olarak aldığınız aksiyonların takibi için oldukça kritik bir araç olmaktadır.

İlk yaygınlaştıkları dönemlerde, zamanın şartlarına uygun olarak şirket içi sunuculardan yürütülen programlar firmalar tarafından kullanılmaktayken, çağımızda veriye erişim imkan ve ihtiyacının artması ile firmalar yazılımlarına ofis dışından ve mobil cihazlarında da erişmeyi istemektedir. Bu kapsamda bulut tabanlı bir CRM yazılımı doğru ve etkin bir çözüm olarak öne çıkmaktadır.”

#lang#

CRM software systems are applications that enable your company to manage customer relations digitally. They are also called CRM program or CRM system. In addition to keeping your customer data in a digital environment, successful CRM software systems are applications that enable the management of important data such as sales-oriented activities, offers, details of the products sold or recommended, prices and contacts and at the same time allow the tracking of sales and team performances with an effective reporting system. When used properly, CRM software is a very critical tool for determining strategies that increase your company’s sales and customer satisfaction, as well as tracking the actions you take based on these strategies. While programs run from in-house servers were used by companies per the conditions of the time whey they became widespread for the first time, companies require to access their software from outside the office and on their mobile devices with the increasing need and deal to access data in our age. In this context, a cloud-based CRM software stands out as an accurate and effective solution.

Önceki Yazı
Sonraki Yazı

E-Bültenimize Hemen Kaydolun

Satış ve müşteri ilişkileri yönetiminde en kapsamlı içeriğe ulaşmak için bültenimize kaydolun.

E-bültene abone olarak Minimum CRM'in Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.
Minimum CRM yeni özellikler ve kampanyalar hakkında size bilgilendirme mesajları gönderebilir.